جراحی زیبایی

مراقبت های بعد از عمل جراحی

رژیم غذایی :

اگر عمل های لاغری (لیپوماتیک، لیپولیز و…) با بی حس کننده موضعی انجام شده است، بیمار می تواند به رژیم غذایی معمول خود باز گردد. به مقدار کافی آب، آب میوه یا نوشیدنی های غیر الکلی برای جلوگیری از اتلاف آب بدن بنوشد در این بین آناناس یا آب آناناس طبیعی به بهبود سریع تر زخم و محو شدن اثر بخیه کمک میکند. نکته: بیمار باید از خوردن نوشیدنی های الکلی به مدت 48 ساعت قبل و بعد از جراحی خودداری کند

حرکت و فعالیت فیزیکی :

بهتر است بیمار چند ساعت بعد از جراحی استراحت مطلق داشته باشد و تا 18 ساعت رانندگی نکند. روز بعد از جراحی بیمار در صورت تمایل میتواند پیاده روی کوتاهی داشته باشد. در صورتی که پوست در ناحیه شکم بسیار شل بود بیمار 3 الی 5 روزنباید با زاویه 90 درجه بنشیند زیرا پوست شل شده چین خورده و مایعات در بین سپتوم های آن محبوس شده و به همراه سرومای تشکیل شده سبب سفتی پوست زیر شکم می شود. این مشکلی است که خیلی از پزشکان پس از تخلیه چربی با آن مواجه می شوند و دنبال راه حلی برای آن می گردند. برای جلوگیری از این امر به بیمار توصیه می شود که در این مدت بیشتر دراز کشیده، راه برود یا برای نشستن لم دهد .

پوشیدن گن های ویژه تخلیه چربی :

یکی از مهم ترین مراقبت های بعد از عمل، استفاده از گن طبی مخصوص (که به گن لیپولیز یا گن لیپوماتیک نیز شناخته میشود) برای خروج مایعات از محل های برش و جلوگیری از تورم پس از تخلیه چربی است. این گن ها برای نتیجه گیری بهتر باید کاملا متناسب با سایز بیمار تجویز گردد و بلافاصله پس از پانسمان پوشیده شود. روز بعد از جراحی بیمار می تواند گن را فقط روزانه برای رفتن به حمام بیرون آورده، گن را شسته و پس از خشک شدن مجددا بپوشد.

این گن ها برای قسمت های مختلف بدن که جراحی میشوند متفاوت است، مثل گن بازو، گن شکم، گن سینه و …

اثر بخیه :

اغلب افرادی که جراحی انجام میدهند، از اثر بخیه و اسکار شکایت دارند و در تلاش پیدا کردن راهی برای رفع این مشکل هستند، برای این دسته از عزیزان استفاده از پماد یا ورقه های سیلیکونی را پیشنهاد میکنیم. این محصولات به موضع بخیه یا اسکار مالیده شده و در طول مدت باعث بهبود آن میشوند

ضعف و سرگیجه:

افرادی که تحت عمل لاغری (لیپولیز ، لیموماتیک و…) قرار میگیرند، ممکن است احساس سرگیجه مختصری (خصوصا صبح روز بعد از عمل تخلیه چربی) داشته باشند که معمولأ به هنگام در آوردن لباس ها و یا تغییر وضعیت سریع رخ می دهد. در این حالت بیمار باید سریعأ در حالت نشسته یا درازکش قرار بگیرد تا بدن به حالت طبیعی بازگردد.

از حال رفتن بعد از ادرار کردن:

بیماری که تخلیه چربی انجام داده است باید بعد از ادرار کردن (خصوصا 24 ساعت اول) به آرامی بایستد، به منظور اجتناب از آسیب دیدگی جدی ناشی از افتادن، اگر سرگیجه اتفاق افتاد، بیمار باید نشسته یا روی زمین دراز بکشد. البته جهت جلوگیری از این حالت استفاده از توالت فرنگی توصیه میشود.

مدیریت درناژ بعد از عمل:

فرد باید انتظار خروج مقدار زیادی خونابه و ماده بی حسی از محل های برش در طی 24 تا 48 ساعت اول بعد از تخلیه چربی داشته باشد. در کل، هر چه درناژ مایعات بیشتر باشد، تورم و کمتری رخ می دهد. در 24 تا 48 ساعت اول توصیه می گردد علاوه بر پانسمان از پدهای بسیار جاذب بر روی نواحی درملن شده و زیر گن بعد از جراحی استفاده شود. بعد از اینکه بیشتر درناژ متوقف شد، بیماران فقط نیاز به قرار دادن پدهای جاذب بر روی برش هایی دارند که مایع از آنها تخلیه می شود.

مراقبت از زخم و حمام کردن:

بیمار باید شکاف و بریدگی ها را تمیز نگه دارد. پس از 48 ساعت اول یک یا دو بار در روز حمام کردن توصیه می گرددد. پس از شستن دست ها ابتدا باید پوست محل تخلیه چربی را مقداری ماساژ داده تا به درناژ کمک شود سپس سوراخهای کوچک را به آرامی با آب و صابون شسته و بعد با حوله تمیزی خشک کرد. محل برش را دوباره پانسمان کرده و از پد های جاذب جدید استفاده شود. هنگامی که به مدت 24 ساعت از محل برش تخلیه نشود، دیگر نیازی به پانسمان کردن و استفاده از پد نیست.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *